Restaurangveckan 24-29 maj

Enkelt ochh prisvärt att smaka på utbudet i Kristinehamn

Omtänksamma Kristinehamn satsar på Restaurangvecka

För andra gången är det dags för vår Restaurangvecka som kommer gå av stapeln mellan 24-29 maj. 

Våra restauranger går samman i ett gemensamt koncept där kunden erbjuds 2 st rätter för 250:- 

Vi testade Restaurangveckan förra hösten för första gången och då medverkade 5 st restauranger. 

Denna gång har vi fått med 9 st aktörer:

Hygns Vilt, Ölme Prästgård, Casa Bianca, Restaurang Buffé, Mat i din vardag, Oliveriet, Mastmagasinet, China Garden, Stadshotellet.

Restaurang China Garden:

2 st Tre små rätter (wokad biff med bambuskott, kokt kyckling med currysås och friterade räkor med sötsur sås)

Erbjudandet gäller torsdag-söndag. Kan beställas som take away eller ätas på plats.

Take away: 250:- I restuarangen: 270:-

Tel: 0550-168 22

Hygns Vilts Grillpåse:

Meny att lägga på grillen:

Million Dollar Bacon

Hjortytterfilé med örter och vitlök

Vildsvinskotlett med soya, honung & chili

Rostad potatissallad med syrade senapskorn, jägarfläsk & rosmarin

Svampmajo & parmesandipp

Grönsallad

Kan endast beställas som take away. Beställning görs minst en dag i förvä, gärna så tidigt som möjligt. Hämtning av denna grillpåse sker fredag mellan 11-17 samt lördag 10-13.

Tel: 0551-42042

Ölme Prästgård

Förrätt:

Snabbgravad lättbakad röding, mandelpotatiskräm, vinägersyrad lök, gurka, grönt äpple, dillflarn & forellrom från Älvdalen

eller

Snabbkokt lättsyrad vit sparris, rökt sillkaviar, örtemulsion, surdegsflarn, rökt sidfläsk, örter & pulveriserat brynt smör

Varmrätt:

Bakad lättrimmad rödtunga, rostad blomkålskräm, små svenska tomater, surdegskrutonger, krispig potatis & brynt smörvinägrett

eller

Rosastekt Sörmländskt vårlammstek, persiljerotskräm, stekt grön sparris, örtkräm, krispig persiljerot, bondbönor & lammsky

Efterrätt & Ost:

Vispad rabarberpannacotta, rabarber-& hallonmaräng, krispig vit choklad, hallonpärlot & kardemummaglass

eller

Utvalda ostar från Svenska Gårdsmejer, ekologiskt knäcke & kökets hemgjorda marmelad

eller

Hemgjord vaniljglass & varm chokladsås

Erbjudandet gäller en för/efterrätt & en varmrätt. Torsdag- lördag kväll samt lördag lunch.

Kan beställas som take away eller ätas på plats. Med tanke på rådande restriktioner vill vi att ni bokar bord innan & vill ni ha take away så vill vi gärna haden beställningen dagen innan.

Tel: 0550-333 33

Casa Bianca

Gravad lax på foccacia

eller

Löjromstoast på foccacia

Varmrätt:

Smörstekt Kalventrecote

eller

Skinnhalstrad Röding

Erbjudandet gäller onsdag-söndag.

Kan beställas för hämtning eller ätas på plats. Boka gärna i förväg.

Tel: 0550-100 55

Restaurang Buffé

Filé Oscar med bearnasisesås

Husets kladdkaka med vispad grädde och touch av kahlua

Ernjudandet gäller onsdag-lördag.

Kan beställas för avhämning eller ätas på plats. Boka gärna i förväg.

Tel: 0550-100 72

Oliveriet

Ravioli alla Campidanese

Oliveriets ravioli fyllda med salciccia, rocotta, tomatpuré och pecorino-ost från Sardinien. Serveras med basililkasmör och riven ekologisk pecorino-ost från Sardinien. Innehåller: Gluten, ägg, mjölk

Tiramisu

Oliveriets Tiramisu med savoiardi-kex från Sardinien. Innehåller: Gluten, ägg, mjölk.

Erbjudandet gäller tisdag-söndag. Kan ätas på plats eller beställas för hämtning.

Boka gärna i förväg.

Tel: 0550- 501 500

Restaurang Axel/Stadshotellet

Baconlindad kycklingfilémed rostad vitlökssås & potatisfondant, varmgtönt & örtolja.

Browniebotten med hallonmousse & passionsfruktscurd citronmaräng.

Erbjudandet gäller måndag-lördag. Kan beställas för hämtning eller ätas på plats. Boka gärna i förväg.

Tel: 0550-122 00

Mat i din vardag

1 Sopp-påse för 2 personer

Pris: 200:-

Lax & Skaldjurssoppa

1 fillimpa med nötter

1 påse fröknäcke

Vispad pannacotta med rabarber- och jordgubbskompott & havrestick

Kan endast beställas som take away. Erbjudandet gäller onsdag-fredag och hämtas mellan 11-14. Förbeställs en dag i förväg.

Tel: 0550-821 21

Mastmagasinet

Toast Skagen

Oxfilépasta

Kan beställas som take away eller ätas på plats.

Bokas gärna i förväg.

För mer information och öppettider, kontakta restaurangen.

Tel: 0550-803 40

Alla våra verksamheter har såklart drabbats hårt av denna pandemi men våra restauranger har verkligen fått kämpa för att inte bomma igen. 

Därför hoppas jag innerligt att våra invånare tar tillfället i akt och medverkar i Restaurangveckan, kanske testar en restaurang eller beställer från sitt stammisställe flera gånger om. 

Helst hade vi velat att Kristinehamnarna skulle gå man ur huse men i den tid vi lever satsar vi nu på take away. Alla deltagande restauranger erbjuder sin meny för ”Take Away” så att man tryggt kan äta hemma, några erbjuder endast avhämtning.

Var uppmärksamma på att restaurangerna har olika öppettider och erbjudanden. Vid frågor och bordsbokningar och info kontaktar man respektive aktör.

Vi ser fram emot en smaklig vecka!